Нова материална база

от | дек. 14, 2021 | 0 коментари

Нова материална база на СУ “Любен Каравелов” Пловдив

Професионално звукозаписно студио, на каквото могат да завидят и специализираните висши училища, нови репетиционни и инструменти, танцова и концертна зала. Това са само част от новите придобивки в преобразения втори корпус на СУ „Любен Каравелов“ на ул. „Мара Гидик“. Новият дом за музикалните паралелки на училището вече отвори врати, а учениците са в трескава подготовка за традиционния коледен концерт.

“Старата сграда буквално бе съборена до основи, като са запазени основните колони, фасадата и характерните елементи по нея. Вътрешното пространство е изцяло прекроено според нуждите на учебното заведение”, пояснява директорът Славка Щерева.

Пълното обновяване се осъществява със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. През февруари 2020 година ученици и учители влязоха в ремонтирания основен учебен корпус, а сега се нанесоха и в напълно обновената втора сграда. В момента вървят довършителните дейности на допълнителния корпус, където ще има басейн и мултифункционална зала. Залата може да се използва както за спорт, така и за арт изяви.

Сградата на ул. „Мара Гидик“ е снабдена с видеонаблюдение, което обхваща двете сгради и двора с новото спортно игрище за футбол и баскетол. Училището планира да използва зеленото пространство като открита сцена или за занимания на открито. До края на седмицата ще грейне и елхичката в двора, която ще е живото коледно дърво за празниците.

Статия във вестник “Марица”. Статия в “Уча в Пловдив”.

About SULKaravelovPD

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *