Невероятно оспорвана спелинг битка

от | фев. 28, 2022 | 0 коментари

След невероятно оспорвана спелинг битка между 20 участници и успешно демонстриране на знания на Национално състезание на английски език “Spelling Bee” се откроиха четиримата най-добри състезатели:

Ивет Пеновска – 4. Б клас

Светлин Маринов – 4. Б клас

Полина Пеновска – 2. А клас

Християн Делев – 3. А клас

Публиката и журито останаха смаяни от представянето в шампионския кръг на двамата участници, които преминаха всичките 15 рунда на състезанието: Ивет и Светлин.

СУ „Любен Каравелов“ Пловдив вече има участник в регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”.

Ивет Пеновска се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2022 г. в СУ „Любен Каравелов“ гр. Пловдив. Тя спелува правилно думата little и победи Светлин Маринов, който остана втори. Шампионът има право да участва на регионалното състезание, което ще се проведе на 29-30 март, 2022 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the obvious.

Тя ще бъдат насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, и етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”.

То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Аплодисменти за всички участници!

About SULKaravelovPD

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *